Engagerad tränare får nytt uppdrag

Orientering

Efter flera år som engagerad ledare och funktionär i den lokala orienteringsklubben är det nu dags för nya äventyr. Den mycket uppskattade tränaren har blivit erbjuden ett jobb i Schweiz där orientering växer kraftigt inom ungdomskategorin. Svenska tränare är högt ansedda generellt sett inom orienteringssporten och därför trillar ofta erbjudanden in även från utländska klubbar och föreningar.

Den Enköping-bördiga tränaren intervjuades lite kort efter att det nya uppdraget blivit officiellt. Här kommer en liten sammanfattning av artikeln.

Snabb flyttstädning och förberedelse för nytt land

Det var faktiskt för mer än ett år sedan som den schweiziska klubben hörde av sig till tränaren för första gången. Ryktet hade gått att svensken funderade på en flytt till Schweiz eftersom dennes hustru kommer från landet. Eftersom tränaren visat på fin framgång under sina år som ungdomsledare inom svensk orientering var klubben snabb med att ta kontakt. Något familjen behövde tid för att tänka igenom och när han slutligen tackade ja var det mycket som skulle förberedas. Enligt tränaren själv var det frun som tog tag i det mesta, allt från att boka flyttstädning av huset i Enköping till att hitta ny skola till barnen i Schweiz. Flyttstädning i Enköping var dock en enkel uppgift – familjens bekanta driver nämligen firma med flyttstädning i Enköping med omnejd.

Spännande roll inom ungdomsverksamheten

Den kommande tiden är tränarens roll att sätta sig in i den schweiziska orientering. Uppdraget är regionalt och han kommer att ha ansvar för ungdomsverksamhet i flera klubbar i närheten av Basel. En förhoppning den före detta Enköpingsbon har är att dra igång utbyte mellan svenska och schweiziska orienteringsklubbar. Det finns redan spännande projekt i Sverige som förenar orientering och studier och han menar att utbytesprogram skulle gynna båda länderna när det gäller framtidsutveckling inom sporten.

lakshmi-lite