Använd utekök i friluftsliv och orientering

Orientering

Om du gillar friluftsliv och orientering känner du väl till vikten av rätt förberedelser. Du kan hitta många böcker och guider med tips om hur du förbereder dig mentalt och fysiskt med orientering. Inte minst hittar du gott om träningstips och kostråd som ökar dina chanser att lyckas. Du bör vara särskilt uppmärksam på vad du äter med tanke på alla olika dieter som marknadsförs. De flesta experter är dock överens om att det är viktigt att äta ordentligt innan orientering. Maten bör helst intas cirka tre timmar innan orienteringen och innehålla en rätt balans av kolhydrater, proteiner och vitaminer. Glöm inte bort att dricka mycket vatten för att förhindra uttorkning under orienteringen.

Skaffa rätt utrustning hos Astro

När du väl kan teorin och vet vad som krävs för att lyckas med orientering är nästa steg att skaffa rätt utrustning. Den goda nyheten är att det faktiskt är ganska billigt att skaffa den utrustning du behöver hos Astro. Det innebär att du får mer pengar över till att köpa annan användbar kringutrustning som brukar användas i friluftslivet, som till exempel:

  • Ryggsäck.
  • Första hjälpen kit.
  • Termos.
  • Ficklampa och pannlampa.
  • Keps.
  • Tält.
  • Sovsäckar.

Astros webbutik erbjuder ovanstående produkter och allt annat du kan tänka dig inom friluftsliv och orientering. Naturligtvis hittar du här ett brett sortiment av kompasser som Brunton Kompass Truearc 5 – en idealisk kompass med förstoringsglas som du kan använda över hela världen.

Laga mat i utekök

Hos Astro hittar du även alla produkter och utrustning du behöver för att kunna laga mat utomhus. Eftersom det är så viktigt att äta ordentligt innan orientering kan du ha stor nytta av ett utekök. Varför inte deras splittrans nya Primus Tupike Stove från 2021 som består av ett rejält gaskök med två brännare. Med detta utekök kan du laga mat inför orienteringen på samma sätt som om du vore hemma i ditt eget kök! Ett utekök gör det möjligt för dig att tillbringa mer tid utomhus och resa längre bort från hemmet för att utöva orientering.

Några fördelar med ett utekök är:

  • Lagar maten jämnt – Ett utekök fungerar som ett vanligt kök och kommer att laga maten jämnt och fint.
  • Lätt att antända – Med endast en tändsticka eller en tändare kan du tända elden. Om du ska tända en brasa i skogen krävs det betydligt mer ansträngning och förberedelse, speciellt i fuktiga och blåsiga väderförhållanden.
  • Är lätt att använda – Om du vet hur du lagar mat i ditt eget kök kommer du inte ha några problem med ett utekök. Du kan enkelt justera värmen och stänga av värmen på ett ögonblick.
lakshmi-lite